State of Europe Forum Helsingissä 22.-23.11.

Onko Euroopalla vielä toivoa? Mistä löydämme juuria, joiden varaan rakentaa tulevaisuutta maanosallemme?

State of Europe Forum kutsuu kaikkia Euroopan tulevaisuudesta kiinnostuneita yhteiskunnan eri alueilta keskusteluun Euroopan (ml. EU:n) juurista, arvoista sekä ajankohtaisista aiheista. Mukana on joka vuosi ollut laaja edustus mm. eri seurakunnista.

Vuoden 2019 jälkipuoliskon ajan Suomi toimii Euroopan unionin neuvoston (EU:n) puheenjohtajamaana. Suomen PJ-kauden teemana on ”Kestävä Eurooppa – Kestävä tulevaisuus.”

Vuodesta 2011 alkaen toteutettu State of Europe Forum järjestetään siis tänä vuonna Helsingissä 22.-23.11. Tapahtuma on aiemmin järjestetty esim. Bukarestissa, Maltalla, Amsterdamissa, Riikassa, Ateenassa ym.

Syksyn 2019 Forumin otsikkona on Europe on the Edge!? Why roots matter in shaping Europe’s future?

Tapahtuman ulkomaisiksi vieraiksi ovat tähän mennessä varmistuneet mm. Jeff Fountain (Hollanti), Vishal Mangalwadi (Intia), Evert ja Yanna Van de Poll (Ranska), Laura Mihaly (Romania, Inetta Lansdowne (Latvia), Peter Artman (Ruotsi), Chris Bryan (Ruotsi/USA), Jo Storie (Latvia/UK) ja monia muita.

Jeff Fountain toimii Schuman Centre for European Studies -ajatuspajan johtaja ja on kirjoittanut useita kirjoja, esim. Living as People of Hope ja Deeply Rooted (suomeksi Juuret syvällä, Päivä oy 2016), joka kertoo ”Euroopan unionin isän” Robert Schumanin elämäntarinan. Jeffin Eurooppa-aiheinen blogi löytyy osoitteessa www.weeklyword.eu

Vishal Mangalwadi on intialainen lakitieteen tohtori, filosofi, sosiaalinen uudistaja, poliittinen kolumnisti, kirjailija. Suomeksi Vishalilta on ilmestynyt teos Kirja joka muutti maailmasi (Päivä oy 2017). Vishal ja Ruth ovat toimineet kotimaassaan sorron ja korruption poistamiseksi ja Vishal on istunut sen vuoksi myös vankilassa. Christianity Today -lehti on kutsunut häntä Intian etevimmäksi kristityksi ajattelijaksi.

Evert van de Poll toimii mm. apulaisprofessorina Leuvenin yliopiston teologisessa tiedekunnassa Belgiassa ja luennoi ympäri maailmaa. Hän on kirjoittanut mm. kirjan Europe and the Gospel.

Tapahtuman järjestää Schuman Centre for European Studies yhteistyössä mm. Ajatushautomo Kompassin kanssa. Tilaisuuden ohjelma on pääosin englanninkielinen. Osa ohjelmasta simultaanitulkataan suomeksi ja osa lauantain luennoista on myös suomeksi.

Tapahtuma alkaa pe 22.11. klo 18-21 pidettävällä avoimella iltatilaisuudella (vapaa pääsy) ja jatkuu la 23.11. klo 9-18 järjestettävällä seminaarilla.

Ilmoittautumiset: kts. ilmoittautumissivu tai sähköpostitse: kompassi(ät)kompassi.org

Hinta: 80 €
Opiskelijat ja muut erityisryhmät: 40 €
Hintaan sisältyy lounas ja kahvit lauantaina.

Ohjelma

Perjantai 22.11. klo 18-21 Avaustilaisuus (vapaa pääsy)
Mukana mm. Vishal Mangalwadi, Jeff Fountain, ym.
Paikka: Vanha kirkko, Lönnrotinkatu 6.

La 23.11. klo 9 – 18 State of Europe Forum -seminaari (maksullinen)
Paikka
: Lähetyskirkko, Tähtitorninkatu 18, Helsinki  
Mukana mm. Vishal ja Ruth Mangalwadi, Jeff Fountain, Evert Van de Poll, Per Ewert (SWE) ym. ym.
Kanavia, keskusteluja luentoja.

8:00 alkaen – ilmoittautuminen & aamukahvi
9:00 Avaustilaisuus
10:15 Tauko
10:30 Seminaarit 1
12:00 Lounas
13:15 Seminaarit 2
14:45 Tauko
15:00 Seminaarit 3
16:30 Päätöstilaisuus ja yhteenveto

Lisätietoja:

Schuman Centre for European Studies

Cédric Placentino (in English)
Schuman Centre for European Studies
cedric.elina.placentino (ät) protonmail.com
p. 045 618 3360
www.schumancentre.eu

Tapio Luoma-aho
Ajatushautomo Kompassi ry
tapio.luoma-aho (ät) kompassi.org
p 045 678 5201