Sallux-yhteistyöjulkaisut

Ajatushautomo Kompassi on myös Eurooppalaisen Sallux -ajatushautomon jäsenorganisaatio.

Kompassi on tuottanut Salluxin kanssa yhteistyössä toistaiseksi neljä julkaisua:

PUHEENVUOROJA YHTEISÖTALOUDESTA Esa Erävalo (toim.)

Pamfletissa kysytään, mikä on osuustoiminnan merkitys Suomen taloudelle ja kehitykselle? Millaisia ovat eri aatteiden ja uskontojen käsitykset taloudesta ja yhteisöllisyydestä? Mitä kaikkea yhteisötalous on, paitsi osuuskuntia? Yhteisötalous on kokemassa uutta nousua. Mitä annettavaa yhteisötaloudella voisi olla 2000-luvun yhteiskunnissa? Asiantuntijoina VTT Jouko Jääskeläinen, prof. emer. Juhani Laurinkari, prof. emer. Arto Lahti sekä Pellervon toimitusjohtaja Sami Karhu.

Lataa julkaisu (pdf) ilmaiseksi tästä linkistä:

EMU: MISTÄ, MINNE, MIKSI? Esa Erävalo (toim.)

Euroopan unionin tulevaisuuden kannalta keskeistä on miten talous- ja rahaliitto EMU kehittyy. Kestääkö EMU seuraavan kansainvälisen talouskriisin? Kompassi ja Sallux -ajatushautomoiden kustantamassa kirjassa tarkastellaan EMU:n historiaa ja tulevaisuutta monista näkökulmista. Kirjoittajina TT Taneli Lahti (EK), VTT Jaakko Kiander (Ilmarinen); VTT, dosentti Tuomas Malinen (HY/GNS Economics), Esa Erävalo (Kompassi), Dr. Paul Mills (Jubilee Centre), VTT Jouko Jääskeläinen sekä Tapio Luoma-aho.

Lataa julkaisu (pdf) ilmaiseksi tästä linkistä:

RAHAJÄRJESTELMÄ MURROSVAIHEESSA – RATKAISUNA HYÖDYKEVALUUTAT

Maksujärjestelmäasiantuntija Harry Leinosen laajassa pamfletissa kysytään, onko nykyinen rahajärjestelmä murrosvaiheessa ja olemmeko siirtymässä digitaaliseen hyödykevaihdantaan. Lue lisää artikkelista täältä.

Lataa julkaisu (pdf) maksutta tästä linkistä:

Isänmaallisuus yhdentymisen ja kansallismielisyyden puristuksessa

Millainen olisi ”hyvä isänmaa”? Miten ratkaistaan kysymys siitä, kuulutaanko suurempaan yksikköön vai käperrytäänkö omiin oloihin? Millaisiin ratkaisuihin Suomen historiassa on päädytty ja onko perinteisellä isänmaallisuudella enää tilaa globalisaation ja kansallismielisyyden paineiden keskellä?

Toukokuussa 2021 julkaistavassa uutuskirjassa Isänmaallisuus yhdentymisen ja kansallismielisyyden puristuksessa: Näkökulmia autonomian, itsenäistymisen ja EU-jäsenyyden ajan Suomeen (Ajatushautomo Kompassi ja Sallux 2021) VTT Jouko Jääskeläinen käy läpi suomalaisen isänmaallisuuskäsityksen eri vaiheita.

Hinta 15 € + postikulu

Ennakkotilaukset ja tiedustelut: tilaukset@kompassi.org tai p. 050 329 7708