Sallux-yhteistyöjulkaisut

Ajatushautomo Kompassi on myös Eurooppalaisen Sallux -ajatushautomon jäsenorganisaatio.

Kompassi on tuottanut Salluxin kanssa yhteistyössä toistaiseksi kolme julkaisua:

PUHEENVUOROJA YHTEISÖTALOUDESTA Esa Erävalo (toim.)

Pamfletissa kysytään, mikä on osuustoiminnan merkitys Suomen taloudelle ja kehitykselle? Millaisia ovat eri aatteiden ja uskontojen käsitykset taloudesta ja yhteisöllisyydestä? Mitä kaikkea yhteisötalous on, paitsi osuuskuntia? Yhteisötalous on kokemassa uutta nousua. Mitä annettavaa yhteisötaloudella voisi olla 2000-luvun yhteiskunnissa? Asiantuntijoina VTT Jouko Jääskeläinen, prof. emer. Juhani Laurinkari, prof. emer. Arto Lahti sekä Pellervon toimitusjohtaja Sami Karhu.

Lataa julkaisu (pdf) ilmaiseksi tästä linkistä:

EMU: MISTÄ, MINNE, MIKSI? Esa Erävalo (toim.)

Euroopan unionin tulevaisuuden kannalta keskeistä on miten talous- ja rahaliitto EMU kehittyy. Kestääkö EMU seuraavan kansainvälisen talouskriisin? Kompassi ja Sallux -ajatushautomoiden kustantamassa kirjassa tarkastellaan EMU:n historiaa ja tulevaisuutta monista näkökulmista. Kirjoittajina TT Taneli Lahti (EK), VTT Jaakko Kiander (Ilmarinen); VTT, dosentti Tuomas Malinen (HY/GNS Economics), Esa Erävalo (Kompassi), Dr. Paul Mills (Jubilee Centre), VTT Jouko Jääskeläinen sekä Tapio Luoma-aho.

Lataa julkaisu (pdf) ilmaiseksi tästä linkistä:

RAHAJÄRJESTELMÄ MURROSVAIHEESSA – RATKAISUNA HYÖDYKEVALUUTAT

Maksujärjestelmäasiantuntija Harry Leinosen laajassa pamfletissa kysytään, onko nykyinen rahajärjestelmä murrosvaiheessa ja olemmeko siirtymässä digitaaliseen hyödykevaihdantaan. Lue lisää artikkelista täältä.

Lataa julkaisu (pdf) maksutta tästä linkistä: