Kirkkojen yhteiskunnallinen opetus -julkaisu

Kirkkojen yhteiskunnallinen opetus -teos kokoaa ensimmäistä kertaa samojen kansien väliin koosteen viiden eri kirkkokunnan yhteiskuntateologiasta.

Taltiointi julkaisutilaisuudesta on nähtävillä Kompassin YouTube -kanavalla.

Ihmisten yhteiseen elämään liittyvät teemat ovat olleet osa kirkkojen opetuksellista tehtävää jo vuosisadat, vaikka yhteiskuntanäkemykset eivät kirkkojen opin ytimessä olekaan. Vuosisatojen aikana eri kirkkokunnille on kehittynyt pitkä opetusperinne myös yhteiskunnallisiin kysymyksiin liittyen, ja niillä myös on ollut merkittävä vaikutus länsimaisen kulttuurin, yhteiskunnan ja yhteiskunnallisten instituutioiden kehitykseen. Mutta mtä kirkot itse opettavat aiheesta?

Ajatushautomo Kompassin julkaisema Kirkkojen yhteiskunnallinen opetus -pamfletti kokoaa yhteen läpileikkauksen viiden maailmanlaajuisesti merkittävän kirkkokunnan yhteiskunnallisesta opetuksesta – ensimmäistä kertaa suomeksi. Mukana olevat kirkot ovat evankelis-luterilainen, katolinen, ortodoksinen ja reformoitu sekä helluntaiherätys.

Kirja on tilattavissa postitettuna hintaan 3 € / kpl + postituskulu 10 €/lähetys (tilausmäärästä riippumatta). Kirjaa on myös saatavilla maksutta Kompassin tilaisuuksissa v. 2021 aikana ja se julkaistaan myöhemmin myös pdf:na.

tilaukset: tilaukset@kompassi.org

Kirjoittajina evankelis-luterilaisesta kirkosta TT, dosentti Kari Latvus, helluntaiherätyksestä FT, varatuomari Markku Luoma, ortodoksisesta kirkosta Doctor of Ministry, pastori Teo Merras, katolisesta kirkosta dominikaaniveli TM, STB, Gabriel Salmela ja reformoidusta kirkosta prof. emer. David T Koyzis (Kanada). Toimittajana Esa Erävalo

https://youtu.be/cwhk3sNFVbI