Suhdenäkökulma ilmastonmuutokseen

Relational Approach to Climate Change.”

Kirjanjulkaisuwebinaari tiistaina 21.6. klo 17.

Vieraana teoksen kirjoittaja teologi Calum Samuelson Keniasta. Tilaisuus on englanninkielinen. Webinaari on vapaasti seurattavissa Kompassin Facebook-sivuilla. Tervetuloa langoille! Kysymyksiä voi lähettää etukäteen kompassi(ät)kompassi.org

Pamfletti julkaistaan tällä sivulla tiistaina 21.6.

”Suhdenäkökulma ilmastonmuutokseen” esittää kristilliseen teologiaan ja toivoon perustuvan syvällisen näkökulman luontosuhteeseen ja ilmastonmuutokseen.

Vaikka onkin elintärkeää tunnistaa ja ymmärtää maailmaamme kohtaavien haasteiden vakavuus, on myös elintärkeää, että ilmastonmuutoksen torjunnan keinot perustuvat toivoon, eivätkä epätoivoon. … Tämä raportti pyrkii tarjoamaan toiveikkaamman näkökulman ja korostaa ihmissuhteiden valtavaa arvoa, joka nähdään perheissäden ja kotitalouksien kodeissa yhteiskunnallisina instituutioina, ja on siksi suorassa täysin vastakkainen vallitsevan epätoivon kulttuurin kanssa.” – prologista

Huoli ilmastonmuutoksesta ja ympäristöstä näyttää joutuneen sivulliseksi uhriksi yhä laajenevassa liberaalien ja konservatiivien välisessä kulttuuritörmäyksessä. Monille huoli ilmastonmuutoksesta ja ympäristöstä tarkoittaa samaa kuin yksilökeskeinen liberaali kulttuuriasenne ja vasemmistolainen poliittinen agenda. Tämän seurauksena, surullista kyllä, yhteinen tulevaisuutemme, koskien luonnonvaroja ja ekosysteemin henkiinjäämistä, on liian usein politisoitu. Tämä julkaisu osoittaa, että on olemassa myös hedelmällisempi tie eteenpäin. Se alkaa elämästä itsestään.” – Johannes de Jong (Sallux)

Ilmastonmuutoksen haaste on yksi ratkaisevista ongelmista, joita maailma kohtaa 2020-luvulla. Se on mobilisoinut kokonaan uuden sukupolven yhteiskunnallisia aktivisteja, joista jotkut turvautuvat äärimmäisiin tekoihin saadakseen yleisön ja erityisesti poliittiset johtajat kohtaamaan ilmastonmuutoksessa näkemänsä uhan omalle tulevaisuudelleen ja koko planeetalle. Raportti esittää, että Raamatun näkemys suhteista on avain sekä ihmisen että ympäristön kukoistukseen.” – Jonathan Tame (Jubilee Centre) 

This event and publication has been realized in cooperation with Sallux, ECPM foundation. Since 2011, the activities of Sallux have been financially supported by the European Parliament. The liability for any communication or publication by Sallux, in any form and any medium, rests with Sallux. The European Parliament is not responsible for any use that may be made of the information contained therein.