Kohti Euroopan Yhdysvaltoja?

Voiko Eurooppa oppia jotain Yhdysvaltojen liittovaltiokehityksestä?

Keskiviikkona 6.10. klo 17:30 webinaarin aiheena on ”Kohti Euroopan Yhdysvaltoja? Voiko Eurooppa oppia jotain Yhdysvaltojen liittovaltiokehityksestä?”. Alustajana toimii aatehistorian ja Pohjois-Amerikan tutkimuksen dosentti Ari Helo Helsingin yliopistosta.

Yhdysvalloissa keskustelu federalismin luonteesta on jatkunut yli 250 vuotta. Euroopan unionin saadessa enemmän liittovaltion piirteitä on aika kysyä, voitaisiinko Euroopassa oppia jotain Yhdysvaltojen historiasta, virheistä ja onnistumisista.  

Dos. Helo on aiemmin kääntänyt suomeksi mm. USA:n keskeisimmät perustamisasiakirjat ja tärkeimmät ns. federalistiesseet kirjaansa Yhdysvaltain demokratian synty.

Webinaari on maksuton ja kaikille avoin.

Tilaisuus järjestetään Zoom -sovelluksen avulla. Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille. Ilmoittautumiset hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua: kompassi@kompassi.org tai p. 050 329 77 08

Zoom-webinaariin voi osallistua tietokoneen nettiselaimella, Zoom-ohjelmalla, tai mobiililaitteen Zoom -appilla. Valitettavasti emme voi tarjota teknistä tukea osallistumiseen tilaisuuden aikana.

Kuva: Declaration of Independence 1819 by John Trumbull Source: Wikipublic