Kirkkojen yhteiskunnallinen opetus

Kirkkojen yhteiskunnallinen opetus -teos kokoaa ensimmäistä kertaa samojen kansien väliin koosteen viiden eri kirkkokunnan yhteiskuntateologiasta. Marraskuussa 2020 julkaistu teos on nyt saatavilla myös verkkokirjana (pdf) maksutta. Lataa omasi tästä:

Kirjoittajina ovat evankelis-luterilaisesta kirkosta TT, dosentti Kari Latvus, helluntaiherätyksestä FT, varatuomari Markku Luoma, ortodoksisesta kirkosta Doctor of Ministry, pastori Teo Merras, katolisesta kirkosta dominikaaniveli TM, STB, Gabriel Salmela ja reformoidusta kirkosta prof. emer. David T. Koyzis (Kanada). Toimittajana Esa Erävalo.

Ihmisten yhteiseen elämään liittyvät teemat ovat olleet osa kirkkojen opetuksellista tehtävää jo vuosisadat, vaikka yhteiskuntanäkemykset eivät kirkkojen opin ytimessä olekaan. Vuosisatojen aikana eri kirkkokunnille on kehittynyt pitkä opetusperinne myös yhteiskunnallisiin kysymyksiin liittyen, ja niillä myös on ollut merkittävä vaikutus länsimaisen kulttuurin, yhteiskunnan ja yhteiskunnallisten instituutioiden kehitykseen. Mutta mtä kirkot itse opettavat aiheesta?

Ajatushautomo Kompassin julkaisema Kirkkojen yhteiskunnallinen opetus -pamfletti kokoaa yhteen läpileikkauksen viiden maailmanlaajuisesti merkittävän kirkkokunnan yhteiskunnallisesta opetuksesta – ensimmäistä kertaa suomeksi. Mukana olevat kirkot ovat evankelis-luterilainen, katolinen, ortodoksinen ja reformoitu sekä helluntaiherätys.

Kirjaa on saatavissa myös painettuna hintaan 3 € / kpl + postituskulu 10 €/lähetys (tilausmäärästä riippumatta).

tilaukset: tilaukset@kompassi.org

Taltiointi julkaisutilaisuudesta on nähtävillä Kompassin YouTube -kanavalla.

Artikkelikuva: Dariusz Staniszewski from Pixabay