Julkaisut

EMU: MISTÄ, MINNE, MIKSI?
Esa Erävalo (toim.)

Euroopan unionin tulevaisuuden kannalta keskeistä on miten talous- ja rahaliitto EMU kehittyy. Kestääkö EMU seuraavan kansainvälisen talouskriisin? Kompassi ja Sallux -ajatushautomoiden kustantamassa kirjassa tarkastellaan EMU:n historiaa ja tulevaisuutta monista näkökulmista. Kirjoittajina TT Taneli Lahti (EK), VTT Jaakko Kiander (Ilmarinen); VTT, dosentti Tuomas Malinen (HY/GNS Economics), Esa Erävalo (Kompassi), Dr. Paul Mills (Jubilee Centre), VTT Jouko Jääskeläinen sekä Tapio Luoma-aho.

Kirjaa on saatavilla ilmaiseksi mm. Kompassin tapahtumissa.
Yksittäiskappaleita voi tilata 12 € toimituskulun hinnalla sähköpostitse: kompassi(ät)kompassi.org
Isommista eristä kysy tarjous. Lue kirjan esittely täältä!

ISBN 978-952-7289-04-4

YHTEINEN HYVÄ – JOHDATUS KRISTILLISDEMOKRATIAAN
Esa Erävalo

Ensimmäinen suomenkielinen kirja kristillisdemokratiasta, sen juurista ja historiasta Euroopassa, pohjoismaissa ja Suomessa. Mitä kristillisdemokratia on – ja mitä se voisi olla?

Yhteinen hyvä – johdatus kristillisdemokratiaan. Esa Erävalo.

(C) Ajatushautomo Kompassi 2018.
ISBN 978-952-7289-03-7

Hinta 12 € + postikulu.
Tilaukset: esa.eravalo@kd.fi

PUHEENVUOROJA YHTEISÖTALOUDESTA
Esa Erävalo (toim.)

Mikä on osuustoiminnan merkitys Suomen taloudelle ja kehitykselle? Millaisia ovat eri aatteiden ja uskontojen käsitykset taloudesta ja yhteisöllisyydestä? Mitä kaikkea yhteisötalous on, paitsi osuuskuntia? Yhteisötalous on kokemassa uutta nousua. Mitä annettavaa yhteisötaloudella voisi olla 2000-luvun yhteiskunnissa?

Mm. näihin kysymyksiin pyrkii vastaamaan Kompassi ja Sallux -ajatushautomoiden kustantama Puheenvuoroja yhteisötaloudesta -pamfletti. Kirjoittajina ovat VTT Jouko Jääskeläinen, prof. emer. Juhani Laurinkari, prof. emer. Arto Lahti sekä toimitusjohtaja Sami Karhu. Teos perustuu Kompassin ja Osuustoimintakeskus Pellervon järjestämään seminaariin.

Puheenvuoroja yhteisötaloudesta. Esa Erävalo (toim.)
(C) Ajatushautomo Kompassi ry 2018.
ISBN 978-952-7289-02-0

ROBOTIIKKA, GEENITEKNIIKKA, ETIIKKA
Esa Erävalo (toim.)

Geenitekniikan ja robotiikan huikean nopea kehitys herättää aiheellisia kysymyksiä edessämme olevista eettisistä haasteista, joihin vastaamista ihmiskunta, yritykset ja lainsäätäjät eivät voi enää kauaa viivyttää. Tieteen tuloksia voidaan käyttää sekä hyvään että pahaan. Uuden tekniikan haasteet ovat eettisiä, ne pitävät sisällään kysymyksen siitä, mitä me olemme ihmisinä…

Robotiikka, geenitekniikka, etiikka -kirja on koottu Kompassin 14.10.2017 järjestämän seminaarin pohjalta. Vaikeisiin kysymyksiin ovat vastauksia etsimässä Aku Visala, Andrea Bertolini, Kirmo Vartiovaara ja Merja Penttilä.

Robotiikka, geenitekniikka, etiikka. Esa Erävalo (toim.)
(C) Ajatushautomo Kompassi ry 2017.
ISBN 978-952-7289-00-6

KANNUSTAVA PERUSTURVA
Isosta Britanniasta malllia  Suomen sosiaaliturvauudistukseen
Asmo Maanselkä

Kannustava perusturva tukee perheiden yhtenäisyyttä ja uuden perheen perustamista. Se huomioi ekologiset tavoitteet ja pienentää asumisen ympäristökuormitusta. Kannustava perusturva on yksinkertainen, yksilö- kohtainen ja ennen kaikkea työhön kannustava. Se tarjoaa avun ja mahdolli- suuden selviytyä tilanteesta, johon työttömyys tai muu elämän kova kohtalo on johtanut. Kannustava perusturva ehkäisee syrjäytymistä. Kannustamalla ahkeruuteen ja yrittämiseen, se mahdollistaa omien kykyjen käyttämisen ja osaamisen yhteiseksi hyväksi. 

Kannustava perusturva on julkaistu myös verkkokirjana. Lue lisää ja lataa kirja.

Kannustava perusturva. Isosta-Britanniasta mallia Suomen sosiaaliturvauudistukseen. Asmo Maanselkä.
(C) Ajatushautomo Kompassi ry 2017.
ISBN 978-952-7289-01-3